RSS

Rabarberikissell

19 Jun

Üks minu suvealguse kindel lemmik on rabarberikissell, mida ka eile lõpuks esimest korda sel aastal ise tegin. Vanaema ja õe juures olen seda juba paar korda mekkida saanud, kuid kodus on kõik rabarberid siiani koogi sisse läinud. Olin veidi isekas ja tegin sel korral ühe oma lemmiku koogi asemel. Samas miskit sai ka Tõnisele tehtud aga sellest juba hiljem.

  • 500 g rabarbereid
  • 1,5 l vett
  • 2,5 dl suhkrut
  • veidi kaneeli
  • 3 sl kartulitärklist + 1,5 dl külma vett

Puhasta ja tükelda rabarberid ning pane potti koos vee, suhkru ja kaneeliga. Kuumuta segu keemiseni ja lase seejärel keskmisel kuumusel veidi podiseda ehk seni kuni rabarberid on parajalt pehmed.

Sega tärklis külma veega ja lisa segades kissellile. Lase korra veel keema ja tõsta seejärel kohe pliidilt jahtuma kas külma veega täidetud kraanikaussi või niisama aknale külmema õhu kätte. Joo niisama või serveeri koos kohupiima(kreemi) või vahukoorega.

Aga nagu sai juba mainitud siis tegin midagi ka Tõnisele. Nimelt proovisin poest leitud RUF koogisegusid (sidruni-, šokolaadi- ja šokolaaditükkidega kook glasuuriga). Antud segude puhul on tegemist vaid nn jahuseguga, kuhu tuleb ise lisada piim, munad ja või ja lisaks on kaasas glasuur. Kindlasti tervislikum ja parem oleks tainas päris ise teha kuid leian, et need on heaks lahenduseks kui viimasel hetkel midagi kohe saabuvatele külalistele vaja teha on. Sel juhul on muidugi küsimus kas piim, munad ja või on külmkapis olemas või ei. Maitse oli hea ja kes koogi/keeksi küpsetamist veidi lihtsamaks tahab teha võib neid kindlasti proovida.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 19. Jun 2012 in Uncategorized

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: