RSS

Veiselihasalat

25 juuni

Jaanipäev järgne nädalamenüü on paigas ja plaanis vähemalt kolm uut retsepti proovida (veiselihasalat, Sloppy Joe ja gnocchi-vorm kana ja ricottaga) aga kõigest juba järge mööda. Tänaseks katsetamiseks siis Toidutare lehelt leitud veiselihasalat, mille jaoks käisin lausa ekstra Sadamaturul uudistamas ja värsket kartulit hankimas (kartsin, et poes lahtiselt seda veel pole).

  • 400 g veiseliha
  • 350 g värsket kartulit
  • 1 pikk kurk
  • peterselli või koriandrit
  • peotäis mandlilaaste
  • umbes 10 kirstomatit
  • veidi lehtsalatit
  • soola ja pipart

Meekaste

  • 1 spl palsamiäädikat
  • 1 spl mett
  • 2 spl oliiviõli

Esimesena keeda soolaga maitsestatud vees kartuleid umbes 10-15 minutit. Kurna ja lase veidi jahtuda. Sel ajal võid tükeldada veiseliha parajateks ribadeks või kuubikuteks ja praadida pannil õlis. Teine võimalus on praadida suurem tükk liha ja see alles peale praadimist väiksemateks suupärasteks tükkideks lõigata.

Viiluta kartulid ja tükelda kurk ning pane mõlemad suurde kaussi. Lisa värskelt hakitud petersell või koriander ja veidi purustatud mandlilaastud. Maitsesta soola ja pipraga ja sega antud salati koostisosad omavahel korralikult läbi.

Järgmisena valmista meekaste, milleks sega hoogsalt omavahel kõik kastme komponendid kuni nad on ilusti omavahel segunenud.

Alusta serveerimist, selleks rebi taldrikule kõige alla veidi lehtsalatit. Sinna peale vala kartuli ja kurgi segu ning poolitatud kirsstomatid. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Kõige peale lao lihatükid ning vala salat üle meekastmega.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 25. juuni 2012 in Liharoad, Salatid, Veiseliha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: