RSS

Basiilikulõhnaline tomatipirukas

12 Jul

Olin imestunud kuid antud retsepti pakkus välja Tõnis. Pidin veel üle küsima, kas ta ikka saab aru, et see on taimetoiduaustajatele. Ta oli teadlik ja kinnitas, et on aeg-ajalt nõus ka ilma lihata toite sööma. Muganduse tegin vaid koguse osas – ühe suure asemel kaks pisemat ehk poole väiksem kogus pirukat. Tulemus oli tõesti väga hea ja soovitan proovida!

Tainas

  • 1 dl basiilikulehti
  • 1 sl jääkülma vett
  • 62 g võid
  • 1,5 dl nisujahu
  • veidi soola

Täidis

  • 100 g (basiilikuga) mozzarella juustu
  • 1 muna
  • 1 dl kohvi- või vahukoort
  • soola ja pipart
  • umbes 6 basiilikulehte
  • 200 g kirsstomateid

Esimesena valmista tainas, milleks sega omavahel hakitud basiilikulehed, või, jahu ja sool. Lisa vesi ja sega, kuni moodustub ühtlane tainapall (vajadusel lisa veidi jahu). Suru tainas kahte väiksesse pirukavormi (põhjale ja äärtele) ja pane umbes 10 minutiks külmkappi tahenema. Seejärel eelküpseta põhju umbes 10 minutit.

Samal ajal saab alustada täidise valmistamisega, milleks klopi munad koos koorega ning maitsesta soola ja pipraga. Haki basiilikulehed ja riivi mozzarella juust ning poolita kirsstomatid. Raputa esimesena põhjale juust, seejärel hakitud basiilik ja vala üle muna-kooreseguga. Kõige peale lao poolitatud tomatid (lõikepind üleval pool). Küpseta pirukaid 200°C ahjus 30 minutit.

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: