RSS

Basiilikulõhnaline tomatipirukas

12 juuli

Olin imestunud kuid antud retsepti pakkus välja Tõnis. Pidin veel üle küsima, kas ta ikka saab aru, et see on taimetoiduaustajatele. Ta oli teadlik ja kinnitas, et on aeg-ajalt nõus ka ilma lihata toite sööma. Muganduse tegin vaid koguse osas – ühe suure asemel kaks pisemat ehk poole väiksem kogus pirukat. Tulemus oli tõesti väga hea ja soovitan proovida!

Tainas

  • 1 dl basiilikulehti
  • 1 sl jääkülma vett
  • 62 g võid
  • 1,5 dl nisujahu
  • veidi soola

Täidis

  • 100 g (basiilikuga) mozzarella juustu
  • 1 muna
  • 1 dl kohvi- või vahukoort
  • soola ja pipart
  • umbes 6 basiilikulehte
  • 200 g kirsstomateid

Esimesena valmista tainas, milleks sega omavahel hakitud basiilikulehed, või, jahu ja sool. Lisa vesi ja sega, kuni moodustub ühtlane tainapall (vajadusel lisa veidi jahu). Suru tainas kahte väiksesse pirukavormi (põhjale ja äärtele) ja pane umbes 10 minutiks külmkappi tahenema. Seejärel eelküpseta põhju umbes 10 minutit.

Samal ajal saab alustada täidise valmistamisega, milleks klopi munad koos koorega ning maitsesta soola ja pipraga. Haki basiilikulehed ja riivi mozzarella juust ning poolita kirsstomatid. Raputa esimesena põhjale juust, seejärel hakitud basiilik ja vala üle muna-kooreseguga. Kõige peale lao poolitatud tomatid (lõikepind üleval pool). Küpseta pirukaid 200°C ahjus 30 minutit.

Advertisements
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: