RSS

Pasta peekoni ja hernestega

13 Jul

Tänaseks olin Toidutarest välja valinud täisterapasta spargli ja toorsuitsusingiga, kuid kuna poest sparglit ei leidnud (käisin lausa mitmes poes ja olen kindel, et varem olen värsket sparglit mitmel pool näinud) pidin retsepti veidi muutma. Nimelt asendasin spargli hernestega (mis sügavkülmas oma korda ootasid). Tulemus oli huvitav ja mulle väga meeldis. Tõnis oleks veidi vedelamat kastet tahtnud – eks järgmisel korral pean lõpus rohkem pasta keeduvett lisama ja kastme vedelama tegema.

  • 200 g pennesid
  • 160 g külmutatud herneid
  • 100 g peekonit või toorsuitsusinki
  • 50 g parmesani
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • 200 g ricotta-kohupiima
  • soola ja pipart

Sulata külmutatud herned ja keeda kiirelt umbes 4-5 minutit. Kurna (sama vee võid pasta keetmiseks alles hoida!) ja jahuta kiirelt külmas vees. Sel viisil jäävad herned vaid kergelt keedetud. Kui kasutad peekonit, lõika see väiksemaks ja prae kiirelt pannil. Järgmisena keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele al dente.

Samal ajal saad valmistada kastme, milleks püreeri blenderis omavahel keedetud herned, pool riivitud parmesanist, ricotta-kohupiim ja rõõsk koor. Vajadusel maitsesta vähese soolaga.

Selleks ajaks peaks pasta valmis olema. Kurna see ja jäta veidi keeduvett alles. Sega suuremas pannis pasta kastme ja peekoni (või singiga) ning lisa alles jäänud parmesan. Vedelama kastme jaoks lisa veidi pasta keeduvett. Maitsesta ja serveeri koheselt.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. Jul 2012 in Juustutoidud, Liharoad, Pasta, Pastaroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: