RSS

Pasta peekoni ja hernestega

13 juuli

Tänaseks olin Toidutarest välja valinud täisterapasta spargli ja toorsuitsusingiga, kuid kuna poest sparglit ei leidnud (käisin lausa mitmes poes ja olen kindel, et varem olen värsket sparglit mitmel pool näinud) pidin retsepti veidi muutma. Nimelt asendasin spargli hernestega (mis sügavkülmas oma korda ootasid). Tulemus oli huvitav ja mulle väga meeldis. Tõnis oleks veidi vedelamat kastet tahtnud – eks järgmisel korral pean lõpus rohkem pasta keeduvett lisama ja kastme vedelama tegema.

  • 200 g pennesid
  • 160 g külmutatud herneid
  • 100 g peekonit või toorsuitsusinki
  • 50 g parmesani
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • 200 g ricotta-kohupiima
  • soola ja pipart

Sulata külmutatud herned ja keeda kiirelt umbes 4-5 minutit. Kurna (sama vee võid pasta keetmiseks alles hoida!) ja jahuta kiirelt külmas vees. Sel viisil jäävad herned vaid kergelt keedetud. Kui kasutad peekonit, lõika see väiksemaks ja prae kiirelt pannil. Järgmisena keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele al dente.

Samal ajal saad valmistada kastme, milleks püreeri blenderis omavahel keedetud herned, pool riivitud parmesanist, ricotta-kohupiim ja rõõsk koor. Vajadusel maitsesta vähese soolaga.

Selleks ajaks peaks pasta valmis olema. Kurna see ja jäta veidi keeduvett alles. Sega suuremas pannis pasta kastme ja peekoni (või singiga) ning lisa alles jäänud parmesan. Vedelama kastme jaoks lisa veidi pasta keeduvett. Maitsesta ja serveeri koheselt.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. juuli 2012 in Juustutoidud, Liharoad, Pasta, Pastaroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: