RSS

Šokolaadikook

13 Jul

Selle nädala magustoiduks olin valinud šokolaadikoogi maasikatega, mille suures osas juba eile valmis tegin. Täna oli plaanis lisada vahukoor ja maasikad. Muidugi rääkisin ka Tõnisele, et teen nüüd koogi lõpuni valmis kuid ta polnud vahukoorest kohe kuidagi vaimustuses. Nii sai viimasel hetkel vahukoor ära jäetud ning sõime kooki hoopis maasika toormoosiga. Pidin tunnistama, et kook oli juba piisavalt magus ja rammus, et vahukoor oleks tõesti liiast olnud.

Põhi

  • 165 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid

Täidis

  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 200 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulatatud võiga. Suru saadudu segu lahtikäiva koogivormi põhjale.

Asu täidise tegemise juurde, milleks sulata pliidil potis või ja lisa juurde tükeldatud šokolaad. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Tõsta pliidilt ja jahuta.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja vala niristades juurde vahukoor. Jätka mikserdamist kuni täidis on ühtlane. Seejärel lisa sinna ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Kalla täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180°C ahjus umbes 40 minutit.

Jahuta kook ja jäta soovitavalt ööseks külmkappi tahenema. Serveeri näiteks maasika toormoosi või värskete maasikatega.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. Jul 2012 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: