RSS

Kartuli-suitsuräimesalat

18 juuli

Nädalavahetusel sain vanaisalt paki suitsuräimi (vanaisa peab nimelt kauplus-bussi ja seega kui külas käime annab ikka ühtteist head kaasa) ning algselt plaanisin need niisama võileiva peal ära süüa. Tänase õhtusöögi peale mõtlema hakates ja külmkapis uurimise peale tuli aga idee just suitsuräimedega midagi teha. Otsisin internetist retsepte ja õhtul sai Tõnise “jah” sõna Toidutare kartuli-räimesalat. Ega muud üle ei jäänudki kui ruttu poes käia ja askeldama hakata. Kui see kala puhastamine kiiremalt ja lihtsamalt läheks siis oleks lausa lust seda salatit tihedamini teha.

  • 5 keskmist kartulit
  • 400 g puhastamata suitsuräimi
  • 12 vutimuna
  • 1 väiksem punane sibul
  • 4-5 väiksemat hapukurki
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • tilli
  • soola ja pipart

Puhasta räimed ja tee filee väiksemateks tükkideks (kuid mitte liiga pudiks). Keeda kartul ja vutimunad. Tükelda kartul suuremalt kaussi ning lisa kooritud ja poolitatud vutimunad. Järgmisena lisa peenelt hakitud punane sibul ja viilutatud hapukurk. Sega kastme jaoks maitsestamata jogurt, hakitud till ja maitsesta see soola-pipraga.

Sega kaste salati hulka (kust puudu vaid räimed). Sega õrnalt kuid korralikult läbi ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Viimasena lisa kala ja sega kergelt kõik läbi. Serveeri!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 18. juuli 2012 in Kalaroad, Kartul, Munatoidud, Räim, Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: