RSS

Kartuli-suitsuräimesalat

18 Jul

Nädalavahetusel sain vanaisalt paki suitsuräimi (vanaisa peab nimelt kauplus-bussi ja seega kui külas käime annab ikka ühtteist head kaasa) ning algselt plaanisin need niisama võileiva peal ära süüa. Tänase õhtusöögi peale mõtlema hakates ja külmkapis uurimise peale tuli aga idee just suitsuräimedega midagi teha. Otsisin internetist retsepte ja õhtul sai Tõnise “jah” sõna Toidutare kartuli-räimesalat. Ega muud üle ei jäänudki kui ruttu poes käia ja askeldama hakata. Kui see kala puhastamine kiiremalt ja lihtsamalt läheks siis oleks lausa lust seda salatit tihedamini teha.

  • 5 keskmist kartulit
  • 400 g puhastamata suitsuräimi
  • 12 vutimuna
  • 1 väiksem punane sibul
  • 4-5 väiksemat hapukurki
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • tilli
  • soola ja pipart

Puhasta räimed ja tee filee väiksemateks tükkideks (kuid mitte liiga pudiks). Keeda kartul ja vutimunad. Tükelda kartul suuremalt kaussi ning lisa kooritud ja poolitatud vutimunad. Järgmisena lisa peenelt hakitud punane sibul ja viilutatud hapukurk. Sega kastme jaoks maitsestamata jogurt, hakitud till ja maitsesta see soola-pipraga.

Sega kaste salati hulka (kust puudu vaid räimed). Sega õrnalt kuid korralikult läbi ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Viimasena lisa kala ja sega kergelt kõik läbi. Serveeri!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 18. Jul 2012 in Kalaroad, Kartul, Munatoidud, Räim, Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: