RSS

Õunakrõbedik

31 aug.

Juba nädala alguses menüüd valides jäi Toidutares silma krõbe õunavorm vanillikastmega kuid esialgu loobusin selle tegemisest, sest polnud kindel kuidas poja end sel nädalal tunneb (gaasivalud) ja kas laseb mul midagi küpsetada. Reedel õhtuks poest süüa ostes tuli see mul meelde ja mõtlesin siiski järgi proovida. Pean tõdema, et antud magustoidu tegemine on jällegi üks lihtsamaid ja kiiremaid ning sel ajal kui mees last vaatas sain kõik valmis. Jätsin originaalretseptist tegemata vanillikastme, sest see oleks magustoidu liiga rammusaks teinud. Tulemus viis kelle alla ja sain kõik neli vormikest üksi ära süüa, sest mehele sellised magustoidud õnneks ei maitse.

  • 500 g õunu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Puru

  • 100 g võid
  • 2 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut

Esimesena valmista puru, milleks haki noaga või kiirelt näppudega omavahel või, jahu ja suhkur. Pane puru õunte ja vormide ettevalmistamise ajaks külmkappi.

Seejärel koori ja puhasta õunad ning tükelda parajaks (mina lõikasin kaheksa sektorit ja viilutasin need seejärel). Määri neli väiksemat ahjuvormi võiga ja puista üle riivsaiaga.

Jaga õunad vormide vahel, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puruga. Küpseta krõbedikke 225°C ahjus umbes 20-25 minutit kuni need on pealt kuldpruunid.

Serveeri soojalt niisama või paku koos jäätise või vanillikastmega. Maitseb samahea ka jahtunult koos klaasi külma piimaga.

Advertisements
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: