RSS

Õunakrõbedik

31 Aug

Juba nädala alguses menüüd valides jäi Toidutares silma krõbe õunavorm vanillikastmega kuid esialgu loobusin selle tegemisest, sest polnud kindel kuidas poja end sel nädalal tunneb (gaasivalud) ja kas laseb mul midagi küpsetada. Reedel õhtuks poest süüa ostes tuli see mul meelde ja mõtlesin siiski järgi proovida. Pean tõdema, et antud magustoidu tegemine on jällegi üks lihtsamaid ja kiiremaid ning sel ajal kui mees last vaatas sain kõik valmis. Jätsin originaalretseptist tegemata vanillikastme, sest see oleks magustoidu liiga rammusaks teinud. Tulemus viis kelle alla ja sain kõik neli vormikest üksi ära süüa, sest mehele sellised magustoidud õnneks ei maitse.

  • 500 g õunu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Puru

  • 100 g võid
  • 2 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut

Esimesena valmista puru, milleks haki noaga või kiirelt näppudega omavahel või, jahu ja suhkur. Pane puru õunte ja vormide ettevalmistamise ajaks külmkappi.

Seejärel koori ja puhasta õunad ning tükelda parajaks (mina lõikasin kaheksa sektorit ja viilutasin need seejärel). Määri neli väiksemat ahjuvormi võiga ja puista üle riivsaiaga.

Jaga õunad vormide vahel, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puruga. Küpseta krõbedikke 225°C ahjus umbes 20-25 minutit kuni need on pealt kuldpruunid.

Serveeri soojalt niisama või paku koos jäätise või vanillikastmega. Maitseb samahea ka jahtunult koos klaasi külma piimaga.

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: