RSS

Bataadi-kanasalat

13 sept.

Tänaseks õhtusöögiks olin välja valinud bataadi-kanasalati (Nipiraamat nr55, september 2012) kuid kuna pojaga oli palju askeldamist, siis söögi tegi jälle hoopis Tõnis valmis. Tulemuseks oli väga isuäratav salat ning sammuti üllatusime kui hästi bataat maitses ja sinna sobis. Soovitame soojalt!

  • 1 keskmise suurusega bataat
  • 1 dl seesamiseemneid
  • 3 küüslauguküünt
  • 100 g rukolat
  • 300 g jogurti-tilli marinaadis kanafileed
  • 100 g fetakuubikuid
  • 3 spl sidrunimahla
  • 4 spl toiduõli
  • soola
  • 1 tl mett

Esimesena pese ja koori bataat ning lõika see suupärasteks kuubikuteks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning sega seesamiseemnete ja purustatud küüslauguküüntega. Küpseta 200°C ahjus umbes 15-20 minutit.

Järgmisena prae pannil õlis kanafilee tükid. Võid need juba eelnevalt väikesteks kuubikuteks lõigata või seda peale praadimist alles teha. Vala korralikult praetud tükid salatikaussi, kuhu lisa ka ahjust tulnud bataadi kuubikud. Sammuti lisa sinna fetakuubikud ning veidi väiksemaks rebitud rukolalehed. Sega salat ettevaatlikult läbi.

Eraldi valmista kaste, milleks sega omavahel toiduõli, mesi, veidi soola ja sidrunimahl. Lisa kaste salatile ning serveeri koheselt.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. sept. 2012 in Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: