RSS

Bataadi-kanasalat

13 Sep

Tänaseks õhtusöögiks olin välja valinud bataadi-kanasalati (Nipiraamat nr55, september 2012) kuid kuna pojaga oli palju askeldamist, siis söögi tegi jälle hoopis Tõnis valmis. Tulemuseks oli väga isuäratav salat ning sammuti üllatusime kui hästi bataat maitses ja sinna sobis. Soovitame soojalt!

  • 1 keskmise suurusega bataat
  • 1 dl seesamiseemneid
  • 3 küüslauguküünt
  • 100 g rukolat
  • 300 g jogurti-tilli marinaadis kanafileed
  • 100 g fetakuubikuid
  • 3 spl sidrunimahla
  • 4 spl toiduõli
  • soola
  • 1 tl mett

Esimesena pese ja koori bataat ning lõika see suupärasteks kuubikuteks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning sega seesamiseemnete ja purustatud küüslauguküüntega. Küpseta 200°C ahjus umbes 15-20 minutit.

Järgmisena prae pannil õlis kanafilee tükid. Võid need juba eelnevalt väikesteks kuubikuteks lõigata või seda peale praadimist alles teha. Vala korralikult praetud tükid salatikaussi, kuhu lisa ka ahjust tulnud bataadi kuubikud. Sammuti lisa sinna fetakuubikud ning veidi väiksemaks rebitud rukolalehed. Sega salat ettevaatlikult läbi.

Eraldi valmista kaste, milleks sega omavahel toiduõli, mesi, veidi soola ja sidrunimahl. Lisa kaste salatile ning serveeri koheselt.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. Sep 2012 in Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: