RSS

Läätsed kastanite ja peekoniga

21 Oct

Antud rooga sõin esmakordselt Prantsusmaal elades ning alates sellest ajast on minu jaoks see üks sügisega seostuv toit. Minu meelest sobib see just sellisesse vihmasesse kuid kuldsete lehtedega sügispäeva, mida mõnusalt kodus soojas nautida. Kuna olen antud rooga ka paar korda varem Eestis teinud, siis tean et kõik ei pruugi sellest nii suures tuhinas olla kui mina. Eks kastanid pole meie jaoks nii tavaline toiduaine kuid vähemalt mina õppisin neid Prantsusmaal küll nautima. Ühte lemmikut – kastanikreemi tahaksin küll teinekord näiteks koos kohupiimaga süüa kuid kahjuks Eesti poodidest seda leida.

  • võid
  • 1 sibul
  • 100 g peekonit
  • 500 g küpsetatud kastaneid (müügil vaakumpakendis näiteks Selveris ja Stockmannis)
  • 480 g konserveeritud läätsi
  • soola

Haki sibul, lõika peekon kuubikuteks ning poolita kastanid. Esimesena prae potis koos võiga sibul, millele lisa peekon. Kui mõlemad on kergelt pruunistunud sega hulka kastanid ja läätsed. Maitsesta roog soolaga ning sega läbi. Kuumuta veidi ning naudi kuumalt.

Kui juhtumisi on kodus keedetud porgandit, siis ka see sobiks antud rooga suurepäraselt.

Mis maitsega kastanid on? Ütleksin, et nad meenutavad veidi kartulit kuid on magusamad ja kuivemad. Igal juhul kui võimalust on siis soovitan neid proovida. Oma pere peal tean, et mõnele kastanid maitsevad, mõni ütleb, et neid võib süüa (kuid rohkem emotsioone ei teki) ning on ka neid, kes ei julge neid isegi maitsta. Eks kõik olegi üks suur maitse asi🙂

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 21. Oct 2012 in Köögiviljatoidud, Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: