RSS

Rooma kana

06 nov.

Selle nädala menüüd kiirelt esmaspäeval kokku pannes jäid Toidutarest silma kaks retsepti – Rooma kana ja Maapähklitega vokiroog veiselihast. Esimest neist tegime täna ja jäime roaga väga rahule. Retsept on lihtna ja samal ajal kui mina lapsega tegelesin ja tema ära toitsin valmistas Tõnis meile maitsva õhtusöögi.

  • 2 kanafileed
  • õli
  • 1 paprika
  • 50 g Prosciutto sinki
  • 1 küüslaugu küüs
  • 200 g purustatud tomateid
  • 0,5 dl valget veini
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 0,5 tl kuivatatud harilikku pune
  • 0,5 dl kanapuljongit
  • 1 spl kapparit
  • soola ja pipart

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt 3 minutit. Seejärel tõsta need kõrvale. Prae samal pannil ribadeks lõigatud paprikad ja prosciutto sinki umbes 5 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk ja prae veel minutike.

Nüüd lisa pannile purustatud tomatid, vein, ürdid, puljong ja tõsta tagasi ka kana. Sega kõik läbi ja hauta kaane all pool tundi või kuni kana on pehme ja küps. Viimasena lisa hakitud petersell ja kapparid. Serveeri kana näiteks riisi või pastaga.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 6. nov. 2012 in Kanaliha, Liharoad, Linnuliharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: