RSS

Rooma kana

06 Nov

Selle nädala menüüd kiirelt esmaspäeval kokku pannes jäid Toidutarest silma kaks retsepti – Rooma kana ja Maapähklitega vokiroog veiselihast. Esimest neist tegime täna ja jäime roaga väga rahule. Retsept on lihtna ja samal ajal kui mina lapsega tegelesin ja tema ära toitsin valmistas Tõnis meile maitsva õhtusöögi.

  • 2 kanafileed
  • õli
  • 1 paprika
  • 50 g Prosciutto sinki
  • 1 küüslaugu küüs
  • 200 g purustatud tomateid
  • 0,5 dl valget veini
  • 0,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 0,5 tl kuivatatud harilikku pune
  • 0,5 dl kanapuljongit
  • 1 spl kapparit
  • soola ja pipart

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt 3 minutit. Seejärel tõsta need kõrvale. Prae samal pannil ribadeks lõigatud paprikad ja prosciutto sinki umbes 5 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk ja prae veel minutike.

Nüüd lisa pannile purustatud tomatid, vein, ürdid, puljong ja tõsta tagasi ka kana. Sega kõik läbi ja hauta kaane all pool tundi või kuni kana on pehme ja küps. Viimasena lisa hakitud petersell ja kapparid. Serveeri kana näiteks riisi või pastaga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 6. Nov 2012 in Kanaliha, Liharoad, Linnuliharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: