RSS

Täidetud kana Küprose moodi

13 jaan.

Tänaseks olime eile poes suures masendusse Maggie idea kanaroa valinud, sest miskit muud lihtsalt pähe ei tulnud. Kui aga hommikul ETV-st Jamie Oliveri 30minutit roogades täidetud kana küprose moodi nägime, siis tegime ruttu vahetuse. Poest oli vaja vaid paar koostisosa juurde tuua ning õhtuks valmiski suurepärane roog. Kõrvale ostis Tõnis Hagari Focaccia, mida olime jube ükspäev proovida mõelnud. Lisaks tegin käigupealt juurde ka ahju porgandeid.

  • 2013.011a300 g broilerifileed
  • kimbuke lehtpeterselli
  • kimbuke värsket basiilikut
  • umbes 8 päiksekuivatatud tomatit õlis
  • oliiviõli
  • pipart
  • paar küüslauguküünt
  • 100 g fetajuustu
  • 1 sidrun

Esimesena valmista täidis. Selleks kuhja petersell, basiilik ja päiksekuivatatud tomatid lõikelauale, piserda need üle oliiviõliga ja maitsesta pipraga. Purusta hulka paar küüslaugu küünt ja haki kõik suure kokanoaga peenemaks. Lisa fetajuust ja haki veel kergelt läbi.

Lõika fileetükkidesse taskud, kuhu tõsta eelnevalt valmistatud täidis ja suru taskud kinni. Vajadusel võid need hambatikkudega kinnitada. Kuumuta pannil õli ning tõsta sinna täidetud kanatükid. Lõika pannile sobivas suuruses tükk küpsetuspaberit. Kägarda see kokku ja tee vee all märjaks ning seejärel pane kanade peale. Nii jääb liha mahlane. Küpseta liha aeg-ajalt panni raputades umbes 10 minutit.

Selleks ajaks peaksid kanatükid ilusti pruunid olema. Keera liha ümber, kata uuesti küpsetuspaberiga ning nüüd pane raskuseks peale ka pannist veidi väiksema poti kaas ning küpseta umbes 7-8 minutit. Sel viisil saab kana mõnusalt krõbe.

Tõsta küpsenud kana lõikelauale ja lõika sellest risti pidi viilud. Pannil olevale praeleemele pigista sidruni mahl, sega ja vala lahtilõigatud kanale.

Kõrvale pakkusin ahju porgandeid, milleks koorisin ja lõikasin porgandid kangideks. Panin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, valasin peale oliiviõli ja maitsestasin soola, pipra ja basiilikuga. Segasin kõik läbi ja panin kana küpsemise ajaks ahju valmima.

2013.01a

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. jaan. 2013 in Kanaliha, Linnuliharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: