RSS

Põrsafilee õuna-sinepikastmes

23 jaan.

Kuna tänaseks oli meil õhtusöök koos Tõnise vennaga kokku lepitud, siis otsisin juba esmaspäeval sobiva retsepti välja. Nagu ikka pärineb see Toidutarest, mis hiljuti just uue välimuse sai. Muidugi esialgu küsis Tõnis roa nime peale, et kust me seda põrsafileed saame kuid selgitasin, et mõeldud ikka seasisefileed. Tulemus oli väga maitsev ja kaste oli selle juures see kõige parem. Kogusest valmib söök kolmele-neljale inimesele.

  • 2013.01a600 g seasisefileed
  • soola ja pipart
  • 0,5 sl õli
  • 0,5 sl võid
  • 1 keskmine hapu õun
  • 2 dl lihapuljongit
  • 2 sl sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • 1 dl 10%-st rõõska koort

Lõika filee umbes 3 cm paksusteks viiludeks ja maitsesta need soola ja pipraga. Kuumuta suurel panni õli ja või ning pruunista kiirelt lihaviilud mõlemalt poolt.

Koori ja puhasta õun ning lõika kuubikuteks. Lisa pannile ja pruunista kõike veel mõni hetk. Seejärel vala juurde puljong, sinep ja suhkur ning sega korralikult läbi. Hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 15 minutit.

Lisa pannile rõõskkoor, sega ja lase veel 5 minutit keeda. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga ning serveeri kartuli või riisiga.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 23. jaan. 2013 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: