RSS

Põrsafilee õuna-sinepikastmes

23 Jan

Kuna tänaseks oli meil õhtusöök koos Tõnise vennaga kokku lepitud, siis otsisin juba esmaspäeval sobiva retsepti välja. Nagu ikka pärineb see Toidutarest, mis hiljuti just uue välimuse sai. Muidugi esialgu küsis Tõnis roa nime peale, et kust me seda põrsafileed saame kuid selgitasin, et mõeldud ikka seasisefileed. Tulemus oli väga maitsev ja kaste oli selle juures see kõige parem. Kogusest valmib söök kolmele-neljale inimesele.

  • 2013.01a600 g seasisefileed
  • soola ja pipart
  • 0,5 sl õli
  • 0,5 sl võid
  • 1 keskmine hapu õun
  • 2 dl lihapuljongit
  • 2 sl sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • 1 dl 10%-st rõõska koort

Lõika filee umbes 3 cm paksusteks viiludeks ja maitsesta need soola ja pipraga. Kuumuta suurel panni õli ja või ning pruunista kiirelt lihaviilud mõlemalt poolt.

Koori ja puhasta õun ning lõika kuubikuteks. Lisa pannile ja pruunista kõike veel mõni hetk. Seejärel vala juurde puljong, sinep ja suhkur ning sega korralikult läbi. Hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 15 minutit.

Lisa pannile rõõskkoor, sega ja lase veel 5 minutit keeda. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga ning serveeri kartuli või riisiga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 23. Jan 2013 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: