RSS

Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga

22 nov.
Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga

_IGP1789 (2a)Vabandan kõigi blogi jälgijate ees, et olen oma postitustesse nii pika pausi jätnud. Üks väike naaskeldis nõuab kodus palju tähelepanu ja nii on vahepeal ka blogi kallal askeldamine soiku jäänud.

Täna tuleb aga üks väike vigade parandus. Eelkõige aitäh külalistele (Silja ja Marleen oma putukatega), sest teie tulek inspireeris mind miskit küpsetama ja tänu Siljale sai sel korral ka pilt tehtud (kuna rääkisime fotokatest).

Eile õhtul mõtlesin pikalt mida tänaseks küpsetada, esialgu plaanisin korrata banaanileiba kuid lõpuks tekkis idee porgandi keeksi või kooki proovida. Suure valimise järel jäi valik Nami-Nami mahedale porgandikoogile toorjuustuglasuuriga. Võrreldes originaal retseptiga tegin topelt portsu, sest minu koogivorm on 28cm läbimõõduga ning teisalt vähendasin suhkru koguseid, et meie pisikesed veidi väiksema magusalaksu saaksid.

Tainas:

  • _IGP1795a4 muna
  • 260 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 200 g sulatatud võid
  • 300 g peenelt riivitud porgandeid
  • 240 g nisujahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • veidi muskaatpähklit

Glasuur:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g pehmet võid
  • 180 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • sortsuke sidrunimahla

Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa seejärel riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Kusjuures kuivained võid lisad sõeludes, et kook õhulisem jääks.

Vooderda 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga ning puista üle jahuga. Kalla tainas vormi ja küpseta kooki 200°C ahjus 20-30 minutit. Kook on valmis kui koogi keskele torgatud puutiku külge enam tainast ei jää. Lase koogil korralikult jahtuda.

Glasuuri jaoks seda omavahel kõik ained ühtlaseks. Segunemise hõlbustamiseks võid glasuuri veidi kuumutada. Mina näiteks lasin peale koogi ahjust välja võtmist (ja ahju välja lülitamist) glasuuril veidi soojas ahjus olla. Nii sulasid ained kiiremini omavahel. Lase ka glasuuril jahtuda (kui kasutasid kuumutamis) ja määri jahtunud koogile. Lase külmkapis veidi taheneda ning naudi koos sõpradega!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 22. nov. 2013 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: