RSS

Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga

22 Nov
Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga

_IGP1789 (2a)Vabandan kõigi blogi jälgijate ees, et olen oma postitustesse nii pika pausi jätnud. Üks väike naaskeldis nõuab kodus palju tähelepanu ja nii on vahepeal ka blogi kallal askeldamine soiku jäänud.

Täna tuleb aga üks väike vigade parandus. Eelkõige aitäh külalistele (Silja ja Marleen oma putukatega), sest teie tulek inspireeris mind miskit küpsetama ja tänu Siljale sai sel korral ka pilt tehtud (kuna rääkisime fotokatest).

Eile õhtul mõtlesin pikalt mida tänaseks küpsetada, esialgu plaanisin korrata banaanileiba kuid lõpuks tekkis idee porgandi keeksi või kooki proovida. Suure valimise järel jäi valik Nami-Nami mahedale porgandikoogile toorjuustuglasuuriga. Võrreldes originaal retseptiga tegin topelt portsu, sest minu koogivorm on 28cm läbimõõduga ning teisalt vähendasin suhkru koguseid, et meie pisikesed veidi väiksema magusalaksu saaksid.

Tainas:

  • _IGP1795a4 muna
  • 260 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 200 g sulatatud võid
  • 300 g peenelt riivitud porgandeid
  • 240 g nisujahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • veidi muskaatpähklit

Glasuur:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g pehmet võid
  • 180 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • sortsuke sidrunimahla

Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa seejärel riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Kusjuures kuivained võid lisad sõeludes, et kook õhulisem jääks.

Vooderda 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga ning puista üle jahuga. Kalla tainas vormi ja küpseta kooki 200°C ahjus 20-30 minutit. Kook on valmis kui koogi keskele torgatud puutiku külge enam tainast ei jää. Lase koogil korralikult jahtuda.

Glasuuri jaoks seda omavahel kõik ained ühtlaseks. Segunemise hõlbustamiseks võid glasuuri veidi kuumutada. Mina näiteks lasin peale koogi ahjust välja võtmist (ja ahju välja lülitamist) glasuuril veidi soojas ahjus olla. Nii sulasid ained kiiremini omavahel. Lase ka glasuuril jahtuda (kui kasutasid kuumutamis) ja määri jahtunud koogile. Lase külmkapis veidi taheneda ning naudi koos sõpradega!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 22. Nov 2013 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: